top of page
adam-niescioruk-hWzrJsS8gwI-unsplash.jpg

Marius Călin Cherecheș

farmacist, PhD

Am absolvit facultatea de farmacie la UMFST GE Palade Tîrgu Mureș în 1996 și am obținut titlul de doctor în farmacie al UMF Iuliu Hațieganu din Cluj în 2019. 

Experiența mea profesională include toate zonele industriei farmaceutice - producție, distribuție și farmacii, precum și diverse funcțiuni (farmacist de producție, management, marketing, dezvoltare, supply chain, regulatory). În această perioadă am lucrat pentru companii prestigioase - Pharmatech (actual Sandoz), Terapia, Pharmafarm (Celesio), Ozone Laboratories și am avut contracte de consultanță cu Labormed Pharma și Help Net Farma.


În 2009 am fondat Ecofarmacia Network, un lanț regional de farmacii în Transilvania. În calitate de director general, am dezvoltat rețeaua de farmacii până la 33 locații, în 6 județe. Firma a fost cumpărată în 2020 de Help Net Farma (Phoenix Group).


Sunt foarte mândru de câteva realizări speciale, cum ar fi: lansarea pe piața a produselor Aspenter, Ceclodyne, Cexyl, Ketoprofen SR, Pentoxi retard, Artroflex, deschiderea reprezentanțelor Terapia la Moscova și Kiev sau lansarea primului serviciu de comenzi online pentru farmacii (E-Pharmafarm) .


Mai jos sunt link-uri la profilurile mele de pe rețelele de socializare - FacebookTwitter și LinkedIn.


Am publicat nouă articole științifice în domeniul marketingului farmaceutic care pot fi vizualizate la profilul meu de pe Research Gate (Research Gate/Marius Calin Chereches). 

În ultimii ani am investit alături de partenerii mei în dezvoltarea aplicațiilor Optimerix - Optimerix: Cheltuiește cu până la 90% mai puțin pe medicamente, lună de lună și 3rd Job Locum - Homepage (locum.ro). Ambele proiecte sunt menite să propună soluții digitale pentru probleme din ecosistemul farmaciei și farmacistului. 

About: About
bottom of page