top of page
  • Poza scriitoruluiMarius Chereches

Despre cum am renunțat la o aplicație de șah după doi ani și legătura cu brandul de farmacie

Sunt un jucător amator de șah, mereu în căutarea modalităților de a-mi îmbunătăți jocul. Acum mai bine de doi ani, am descoperit AimChess, o aplicație care promitea să mă ajute să progresez prin puzzle-uri zilnice de șah croite pe slăbiciunile identificate de AI în partidele mele, jucate online.

farmacist amator de șah chess

 

La început, totul părea perfect. Intram zilnic în aplicație, rezolvam problemele și simțeam o satisfacție reală văzând cum crește streak-ul meu. Deși obiectivul principal era să-mi îmbunătățesc jocul, nu pot nega bucuria pe care o simțeam adăugând încă o zi la șirul meu neîntrerupt de rezolvări. Pentru această experiență, plăteam aproape 8 euro lunar - o sumă pe care o consideram justificată pentru pasiunea mea.


 

Însă recent, ceva s-a schimbat. Site-ul s-a blocat complet, făcând imposibil accesul la orice informație. Inițial, principala mea îngrijorare a fost legată de datele mele de plată. Pe măsură ce zilele treceau fără nicio veste, anxietatea mea creștea. În cele din urmă, am primit un e-mail vag care menționa "probleme tehnice" - de parcă nu-mi dădusem seama singur.

 

Când site-ul a revenit în sfârșit, am avut un șoc: streak-ul meu, construit cu atâta dedicare, fusese resetat la zero. Nu era prima oară când se întâmpla asta, și de fiecare dată am simțit o profundă frustrare, știind că nu era vina mea.

 

Acest incident m-a făcut să-mi pun câteva întrebări esențiale:

 

1. De ce plătesc eu 8 euro pe lună pentru acest serviciu?

2. Pot găsi aceleași puzzle-uri în altă parte, poate chiar gratuit sau mai ieftin?

3. Valoarea pe care o primesc justifică încă prețul și frustrările ocazionale?

 

Am făcut o scurtă analiză a opțiunilor disponibile și am realizat că răspunsul la a doua întrebare era un categoric "da". Existau multe alte platforme care ofereau puzzle-uri similare, unele chiar gratuit.

 

Procesul meu de decizie a luat în considerare următoarele aspecte:

 

1. Valoarea financiară: Plăteam aproape 100 de euro pe an. Era o sumă semnificativă pentru un hobby care poate fi folosită și altfel.

2. Experiența utilizatorului: Problemele tehnice și pierderea streak-ului au afectat negativ experiența mea. Până la urmă, toată aplicația se bazează pe emoția creată de sentimentul că progresez.

3. Alternativele disponibile: Existau opțiuni mai ieftine sau gratuite care ofereau servicii similare.

4. Atașamentul emoțional: Deși investisem mult timp în aplicație, trebuia să evaluez obiectiv dacă acest atașament justifica continuarea abonamentului. Cu alte cuvinte, emoția nu a mai jucat un rol important.

5. Progresul în șah: Era crucial să-mi reamintesc că scopul principal era îmbunătățirea jocului meu, nu menținerea unui streak.

 

După ce am cântărit toate aceste aspecte, decizia a devenit clară: era timpul să renunț la abonamentul AimChess.


Ce treabă are are povestea aceasta cu farmacia?

 

Farmacia de la care ne luăm medicamentele face parte din rutina zilnică/săptămânală timp de ani de zile. Mare parte din atașamentul față de brand este de natură emoțională - ne simțim bine și în siguranță acolo. Clienții stau cu brandul de farmacie atât timp cât emoția care a determinat alegerea brandului este tot acolo. Dacă începe să raționalizeze, s-ar putea ca brandul să nu mai fie atractiv și să existe multe alte variante interesante pe piață.


Urmând algoritmul de mai sus, în lipsa unei emoții pozitive în relația cu pacientul, acesta poate evalua diferit experiența lui din farmacie - nu există și alte farmacii? nu sunt cumva deschide și duminica? nu cumva au prețuri mai mici? nu cumva au și produsele cărora li se face reclamă la tv? etc.


Există vorba că vei culege ce semeni. Dacă brandul de farmacie are o importantă componentă emoțională, ai grijă să produci emoție "în cantitățile necesare".

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


Post: Blog2 Post
bottom of page