top of page
  • Poza scriitoruluiMarius Chereches

Despre cum pierd firmele oameni buni, cu prea mult bun-simț


Avem personajul George care este farmacist (poate să aibă orice altă meserie, doar că la farmaciști mă pricep eu) și a terminat facultatea acum 2 ani.

George a fost în primii 10% din promoția lui și s-a angajat la Farmacia Floarea de Colț imediat după ce și-a luat licența. În timpul facultății a făcut practică la aceeași farmacie și chiar a lucrat câteva luni în vara dinainte de anul 5.

George este un farmacist bun și a stabilit o relație foarte bună cu șefa lui. Este de încredere, intră în contact foarte ușor cu pacienții care vizitează farmacia, nu fuge de nicio sarcină (chiar dacă trebuie să recepționeze medicamente sau să le așeze pe rafturi sau să facă verificări complicate în softul farmaciei). La început a avut un salariu de începător și dupa vreo 8-9 luni șefa i-a dat o mărire de salariu consistentă de 20% și i-a spus că este mulțumită de el și că își pune baze pe viitor în el.

Și cam aici s-a terminat marea comunicare cu șefa. Luna de miere s-a cam terminat și este deja membru de bază al echipei. Primește turele grele de weekend din ce în ce mai des, are multe sarcini legate și de alte activități, din când în când face comenzi și negociază cu depozitele de medicamente. Și a mai trecut 1 an. Nicio mărire de salariu între timp. Este drept că a primit ceva bonus de Crăciun și în luna noiembrie pentru că au fost cele mai mari vânzări din istoria farmaciei.

In februarie, Ileana, colega farmacistă care a venit abia anul trecut, a plecat în concediu de maternitate. În locul ei a fost angajată Maria, proaspătă absolventă. George are o mare surpriză când află de la Felicia, asistente de pe tura lui, că Maria are același salariu ca și el.

George merge acasă foarte supărat. Nu știe cum să procedeze. Cum să meargă să vorbească cu șefa lui? Ce să-i spună? Că a aflat “pe surse” că cineva nou-venită în farmacie are același salariu?

A doua zi, șefa îl cheamă pe George și pe Maria și le spune că deoarece Maria este proaspăt absolventă, este responsabilitatea lui George să aibă grijă de buna integrarea a Mariei în colectivul farmaciei. Evident, nu are cum să ridice problema salariului, deși toată situația este ridicolă.

După 2 săptămâni, George primește o ofertă de la farmacia de peste drum. Este un salariu cu 200 lei mai mare. George acceptă imediat și pleacă. Nimeni nu a înțeles de ce a plecat George. Toată lumea crede că este un ciudat.


340 afișări0 comentarii
Post: Blog2 Post
bottom of page